Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

İznik'te Asa'nın dediği oldu

İznik

İznik Kooperatifi'nde Başkan Sürücü güven tazeledi

Marmarabirlik'in 8 kooperatifinden biri olan İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'nde başkan değişmedi. Kooperatif Başkanı Ergün Sürücü rakibi Niyazi Acar'a 828 oy fark atarak yeniden başkanlığa seçildi.
KATILIM YÜKSEKTİ
İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi binasında sabah saat 10.00'da başlayan genel kurul sakin havada geçti. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ile yönetiminin tam kadro katıldığı kongre de,  İznik Belediye Bşakanı Osman Sargın, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu, İznik Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dede, İznik Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Uslu, İznik Ziraat Odası Başkanı Mahut Mutlu, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, İznik Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Hasan Zengin, Esnaflar Derneği Başkanı Kadir Akçaalan, Bal-Göç Başkanı Serkan Acar, İznik Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Kumcu, Batum Dernek Başkanı Mahmut Tuna,  Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Zeki Arslan'ın yanı sıra,  46 köy muhtarı, çeşitli dernek ve odaların temsilcileri ve yöneticileri hazır bulundu.
Ayrıca İznik kooperatifi'nin genel kuruluna Mudanya Kooperatifi Başkanı Ali Yıldız, Mürefte Kooperatifi Başkanı Kahraman Koçen, Edincik ko6operatifi Başkanı Mehmet Özçakır'da katılarak destek verdi.
İKİ LİSTE YARIŞTI
Yaklaşık 4 bin ortağı bulunan Kooperatifin Genel Kurulu saat 10.00'da kooperatif binasında başladı. Bin 765 üretici ortağın oy kullandığı kongrede iki aday yarıştı. Yeniden başkanlığa aday olan İznik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ergün Sürücü sarı liste ile seçimlere girerken, rakibi Niyazi Acar beyaz liste ile seçimlere girdi.
828 OY FARK ATTI
Bin 765 üretici ortağın oy kullandığı seçimlerde Ergün Sürücü başkanlığındaki sarı liste bin 213 oyla galip gelirken, Niyazi Acar başkanlığındaki beyaz liste 385 oyda kaldı.
Seçimlerde ayrıca Birlik delege listesi de oylandı. Buna göre, Maramarabirlik Başkanı Hidamet Asa'nın ilk sırada yer aldığı sarı listeye bin 213 oy çıkarken, Niyazi Acar'ın beyaz listesinde yer alan birlik delegelerine ise yalnız 384 oy çıktı.
Ergün Sürücü'nün 828 oy farkla yeniden başkanlığa seçildiği kongrede yönetimde Yakup sevinç, İsmail Yavaş, Hazer Göllü, Ali Zekeriya Uğur ve Fikret Ölçer yer aldı.
Kongre öncesi adayların oldukça hareketli ve bol kulisli seçim çalışmaları yapmalarına rağmen, kongre salonda oldukça sakin bir havada geçti.
Kongrenin tek konuşması olan açılış konuşmasını Kooperatif Başkanı Ergün Sürücü yaptı. Başkan Sürücü 2008'den bu yana görevde oldukları süre içinde ortaklar arasında hizmette ayrımcılık, adam kayırmacılık yapmadıklarını, siyaset karıştırmadıklarını, çalmadık larını, çaldırma dıklarını, bir önceki yönetimlerden devraldıkları bayrağı en yukarılara çıkarmak için çalıştıklarını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
Kooperatif yönetimine talip olurken daha güçlü, daha büyük kooperatif dedik, yola çıktık. Şimdi sizlerden hedeflerimizi gerçekleştirmek için destek istiyoruz.  Amacımız önümüzdeki yıllarda daha çok ürün alan, daha çok ürün satan, ortağına daha iyi hizmet eden bir kooperatif oluşturmak”.
DEMOKRATİK BİR YARIŞTI
Kongre sonunda yeni seçilen Başkan Ergün Sürücü ile yönetimini kutlayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'da yaptığı değerlendirmede seçimin gayet güzel ve demokratik bir ortamda geçtiğini ve seçimle birlikte kooperatif ve Marmarabirlik'in daha da güçlendiğini söyledi.
”Bir kere daha sağduyu kazandı” diyen Başkan Asa Seçimler öncesinde Ergün Sürücü başkanlığındaki yönetimi desteklediğimi beyan etmiştim. Seçim sonuçları gösterdi ki doğru bir tercih yapmışım. Aynı zamanda seçim sonuçları üretici ortaklarımızın kooperatif ve şahsıma gösterdiği güvenin tecellisidir. Seçilen arkadaşlarımın başta kooperatifimiz olmak üzere Birliğimizin başarılarına yeni imzalar atacağına inanıyorum” 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli